Studenti iz Kosovske Mitrovice sutra u Palama

0

Grupa od 50 studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici sutra stiže u dvodnevnu posjetu Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studenti stižu iz posjete Pravnom fakultetu u Banjaluci u četvrtak 06. marta oko 13.00 časova i prvi dan je predviđen za obilazak Pala i odmor.

Drugi dan u petak će oko 10.00 časova biti organizovan prijem na Pravnom fakultetu, gdje će se studentima obratiti dekan Pravnog fakulteta, načelnik opštine Pale, profesori, predstavnici studenata… potom će nastupati Besjednička sekcija. Oko 15.00 časova u SPC Peki biće odigrana revijalna utakmica, a u večernjim časovima je predviđena studentska žurka u Klubu RC.

U subotu 8. marta studenti će posjetiti Andrićgrad.

Posjeta je sprovedena u organizaciji Saveza studenata Pravnog fakulteta.

“Mi već duže vrijeme gajimo prijateljski, bratski odnos i nastojimo da zbližimo studente naša dva fakulteta. Na ovaj način, mi studente prava, kao buduće nosioce politike na prostorima obje države upoznajemo sa problemima sa kojima se suočavamo i na najbolji način doprinosimo jedinstvu jednog naroda. Ne treba zaboraviti da oni prolaze kroz ono što smo mi preživljavali 90-ih godina, i dajemo im podršku koja im puno znači”, izjavio je Aleksandar Stanić predsjednik Saveza studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Studenti iz Kosovske Mitrovice su prošle godine bili domaćini studentima Pravnog fakulteta u Banjaluci i Pravnog fakulteta u Palama.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments