Studenti iz Južne Koreje izveli mjuzikl “Božićno čudo”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa studenata iz Južne Koreje izvela je sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo mjuzikl “Božićno čudo”.
Menadžer mjuzikla “Božićno čudo” Čenvuk Be rekao je Srni da je Istočno Sarajevo 20. od ukupno 40 gradova širom Evrope u kojima ove godine nastupaju u okviru “Interenešnel jut feloušip”.

“Studenti iz Južne Koreje predstavljaju se performansom za cijelu porodicu u kojem su zastupljeni ples, gluma i muzika. Oni pokušavaju da prenesu sreću koju donosi Božić kroz priču o Ani i da povežu izgubljeno osjećanje očinske i majčinske ljubavi prema svojoj djeci”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, turneja je počela u Hamburgu, a predviđa nastupe u Pragu, Budimpešti, Beogradu, Rimu, Berlinu, Londonu, Parizu i Barseloni.

On je dodao da je nastup dogovoren ranije, ali kada su čuli da je trogodišnjoj djevojčici Ivani Bjelogrlić za liječenje u inostranstvu hitno potrebno 250.000 evra, odlučili su da ulaz bude slobodan, ali da postave kutije u koje će građani moći da ostave prilog za nastavak njenog liječenja.

Odziv publike bio je veoma dobar, a sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

U septembru prošle godine Ivani je dijagnostikovan karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedili operacija, te hemio i terapije zračenjem, ali su najnoviji kontrolni pregledi pokazali da se bolest proširila.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić otvoren je namjenski žiro račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments