Studenti ETF-a poklonili automobil-robot srednjoškolcima

0
Studenti ETF-a poklonili automobil-robot srednjoškolcima

ISTOČNA ILIDŽA – Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta /ETF/Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su uručili Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ multifunkcionalan automobil-robot koji će učenici moći da koriste tokom nastavnog procesa, prvenstveno na časovima informatike i računarstva.

Student četvrte godine ETF-a Nikola Kukrin rekao je novinarima da je na izradi automobila-robota „Arduino kit“ učestvovalo sedam studenata završnih godina ETF-a, a za izradu jednog automobila u prosjeku je bilo potrebno između dva do tri časa.

„Automobil-robot ima pet režima rada, blutut, prepoznaje i prepreke, a njime se upravlja uz pomoć daljinskog. Ovo je jedan od pet doniranih automobila-robota srednjim školama na području Istočnog Sarajeva“, istako je Kukrin.

Prodekan za nastavu na Elektotehničkom fakultetu Božidar Popović izjavio je da je ovo nastavak promocije studijskih programa s ciljem bolje upisne politike.

„Mi smo prezadovoljni što su upravo donirani automobili–roboti djela naših studenata, a oni su to znanje stekli upravo na našem fakultetu. Nadam se da će ovo biti pozitivan primjer koji će uticati i na druge sredine, da podrže ovakve projekte. Tako bi naši srednjoškolci mogli da dobiju specifična znanja koja su sada cijenjena u svijetu, EU pa i na našim prostorima kako bi mogli lakše da dođu do posla“, rekao je Popović.

Direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Branka Kovačević rekla je da više od tri mjeseca u školi organizuju različite promocije fakulteta kako bi pomogli učenicima prilikom izbora budućih profesija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare