Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili kompaniju FEAL i Tehnološki park

0

Pedeset studenata osnovnog studija Ekonomskog fakulteta Pale je 25.05.2012. godine, u pratnji predmetnog nastavnika prof. dr Darka Petkovića i predmetnog asistenta Sanje Prodanović, posjetilo kompaniju FEAL u Širokom Brijegu i Tehnološki park u Mostaru.
Domaćini posjete ispred kompanije FEAL-u su bili direktor i vlasnik Jozo Bogdan, direktor finansija Josip Kraljić i šef proizvodnje Miro Rezo. Program studijske posjete je obuhvatio obilazak savremeno opremljenih proizvodnih pogona FEAL-a , razgovor sa predstavnicima FEAL-a, te prikazivanje prezentacionog filma kompanije u novoj poslovnoj zgradi, iz koje se upravlja cijelom FEAL grupom, koja djeluje u osam evropskih zemalja.

Grupacija FEAL je specijalizovana za projektovanje aluminijskih sistema i proizvodnju aluminijskih profila. Njeni sistemi  su atestirani i certificirani u institutima kao što su IFT Rosenheim, GBD Bregenz, IGH Zagreb, a gotovi aluminijski dijelovi se koriste kako za ugradnju u najmodernije vozove tako i za potrebe automobilske industrije.

Cjelodnevni boravak je nastavljen posjetom Tehn parku Intera Mostar, gdje su  studenti imali priliku upoznati  se sa procesom i načinom njegovog funkcionisanja i gdje su proveli neko vrijeme u novom centru za tehnološki transfer i trening kompanije TEXIMP. Ovoj posjeti su se priključili i predstavnici Ekonomskog fakulteta iz Banja Luke, kao i saradnici CIP UNZE.

Po završetku programa posjete, studenti Ekonomskog fakulteta su izrazili zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu i profesionalnosti, a posebnu zahvalnost i poštovanje prof. dr Darku Petkoviću za organizaciju svih dosadašnjih studentskih posjeta i veliki doprinos kvalitetu nastavnog procesa.

(www.palelive.com / ues.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare