Štrumpfovi donijeli radost mališanima

0

SOKOLAC – Štrumpfovi Pozorištanca „Maslačak“ iz Bijeljine oduševili su djecu na Sokocu predstavom odigranom na platou kod Gradske fontane, u organizaciji lokalne Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“.

Glumica „Maslačka“ Marija Ćosić rekla je novinarima da su djeca juče u kasnim popodnevnim časovima uživala gledajući zanimljive i smiješne scene između Velikog princa, Gargamela i Štrumpfete.

Ona je dodala da je Pozorištance uspjelo da realizuje nekoliko predstava na otvorenom na veliku radost mališana na Sokocu i da glumcima „Maslačka“ predstavlja zadovoljstvo što su krenuli sa jesenjom sezonom u Bijeljini, gdje drže veliku i malu scenu.

Ćosićeva je izrazila nadu da će lokalne uprave i u drugim sredinama u Republici Srpskoj podržati ovo pozorište u namjeri da igraju predstave za djecu, jer smatra da je kultura osnova za razvoj svih drugih saznanja i razvoja volje za učenjem.

Direktor sokolačke Ustanove za kulturu Irena Šućur navela je da pozorište iz Bijeljine već četvrtu godinu gostuje na Sokocu sa predstavama za djecu i da svaki put donese radost u ovu opštinu.

Ona je istakla da će ova ustanova nastaviti dobru saradnju sa „Maslačkom“ ukoliko to omogući epidemiološka situacija.

Pokrovitelj predstave za djecu je opština Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare