Street workout sve popularniji u Palama

0

Street workout ili ulični trening je izuzetno popularan sport među mladima, zbog svoje atraktivnosti, ali i zbog toga što je potpuno besplatan. Njegova popularnost je porasla zahvaljujući sposobnosti da kod sportiste izgradi snažnu muskulaturu i da promoviše zdrav način života uz druženje.

Ulični trening se može raditi na otvorenim površinama, na javnim objektima, školskim dvorištima, ali omiljeno mjesto sportista su zeleni parkovi sa specijalizovanim poligonima, koji od vježbača izvlače maksimum. Trening je zahtjevan i sastoji se od elemenata gimnastike, atletike i sporta uopšte.

Preko Srbije gdje ova vrsta treninga doživljava veliku popularnost, Street workout je preko društvenih mreža stigao i na naše prostore. Trening centar na Golom Koranu u divnom okruženju je polako postao nešto više od trčanja, zgibova, sklekova i trbušnjaka.

Mladi su počeli kombinovati zahtjevne elemente, što je donijelo mnogo više zabave, ali i mogućnosti.

Korak po korak, ova vrsta vježbanja je postala takmičarski sport, a prošle godine u Moskvi je održano Svjetsko prvenstvo.

Prateći trendove u Valjevu u Srbiji će 16. marta biti organizovana Prva Street Workout radionica pod nazivom “Jedan manje na ulici… jedan više na treningu!”. U okviru ove radionice biće održano takmičenje u slobodnom stilu, dok će predavanja držati Dejan Stipić koji je donio bronzu sa Svjetskog prvenstva u Moskvi.

Tomislav Mijović se već dvije godine aktivno bavi Street workoutom i putovaće na turnir u Valjevo. Mijović sa svojim prijateljima redovno pohodi poligone na Golom Koranu, u dvorištu Bubamare, a i u svom dvorištu ima posebno napravljen poligon.

“Sa obzirom na to da mi je prvo takmičenje, očekujem novo iskustvo, dobro druženje i da dam maksimum od sebe. Želim da podijelim svoje znanje sa drugim takmičarima, da razmijenim znanje i napredujem u vježbanju. Takmičenje u slobodnom stilu se sastoji od vježbanja na vratilu i razboju, koje ocjenjuje komisija”, zaključio je Mijović.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments