Stonoteniseri čuvaju uspomenu na trenera Zečevića

0

FOČA – Peti memorijal “Dragan Zečević Zeka” Stonoteniskog kluba “Perućica” okupio je danas u Foči oko 40 aktivnih stonotenisera i rekreativaca.
Na osam stolova u fočanskoj Gradskoj dvorani takmičenje je organizovano u dvije uzrasne kategorije za aktivne igrače i u jednoj za rekreativce.

Prvi trener “Perućice” Nada Marković kaže da se ovim turnirom čuva uspomena na jednog od najuspješnijih trenera kluba Dragana Zečevića Zeku.

“Zeka je to zaslužio. Turnir ne organizujemo na nivou Srpske i BiH, pošto je datum nezgodan. Radimo to skromno, ali simpatično, jer osim sadašnjih članova kluba učestvuju i nekadašnji članovi koji su otišli da studiraju i koji se rado vraćaju svom klubu”, rekla je Markovićeva.

“Perućica” je, upravo pod vođstvom pokojnog Zečevića, bila jedan od najuspješnijih klubova u nekadašnjoj Jugoslaviji, a odlične rezultate je postizala i na evropskim takmičenjima, da bi i u BiH zadržala prepoznatljivu školu stonoteniskih talenata.

Jedan od osnivača kluba Milenko Hadživuković kaže da su nedavnim renoviranjem sale “Partizan” poboljšani uslovi za treniranje.

“Teška su vremena za sve sportove, a posebno za stoni tenis koji je jedan od onih u koje se najmanje ulaže. Zahvaljujući entuzijazmu pojedinih ljudi i uz pomoć opštine Foča, svake godine okupljamo djecu, vršimo nove seleckije, igraju se lige, tako da smo zadovoljni”, rekao je Hadživuković.

Uz novogodišnji turnir, Stonoteniski klub “Perućica” organizovaće večeras i tradicionalno druženje prijatelja kluba pod nazivom “Kako je dobro vidjeti te opet”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments