Stomatolog u školi

0

Osnovna škola „Srbija“ u Palama na dobrom je putu da uskoro ostvari još jednu novu zamisao i već od ove jeseni dobije školsku stomatološku ambulantu. Ovo je „Fokusu“ juče potvrdio direktor ove obrazovne ustanove, Neđo Ždrale, ističući da je riječ o ideji na čijoj realizaciji se radi već bezmalo godinu dana.

– I ovaj projekat plod je izuzetne saradnje koju ostvarujemo sa organizacijom „World Vision“, koja je samo u ovoj godini školi donirala oko deset hiljada KM. U konkretnom slučaju naša škola je preuzela obavezu da pripremi adekvatnu prostoriju i opremi je na način da bude prilagođena potrebama stomatološke ambulante, dok će rečena organizacija donirati stomatološku stolicu – objašnjava Ždrale, naglašavajući da je u cijeli aranžman uključen i ovdašnji Dom zdravlja, koji bi trebalo da obezbijedi angažman stomatologa u punom radnom vremenu.

Dodaje kako se konačna realizacija projekta, imajući u vidu činjenicu da je škola svoje obaveze u potpunosti i ispunila, sasvim realno može očekivati već krajem septembra ili početkom oktobra, do kada bi trebalo da bude provedena i procedura javne nabavke u vezi s kupovinom savremene stomatološke stolice, što je aktivnost koju vodi „World Vision“.

– Očekujemo da će sve teći po planu i da ćemo već u početnom periodu prvog polugodišta ove školske godine biti u poziciji da našim učenicima pružimo ovaj vid zdravstvene zaštite u školskim prostorijama. Po našim informacijama, OŠ „Srbija“ je prva na području sarajevskoromanijskog regiona koja će imati savremenu stomatološku ambulantu – govori Ždrale, ne zaboravljajući izraziti posebnu zahvalnost organizaciji „World Vision“ na ovoj pomoći, ali i cjelokupnoj koju pruža najmlađoj paljanskoj školi.

Ždrale na kraju najavljuje da će OŠ „Srbija“ nastaviti da kreira i provodi nove razvojne planove, sa ciljem da dodatno poboljšava ionako kvalitetne uslove za izvođenje nastave.

– Činjenica je da je centralni objekat OŠ „Srbija“ jedan od najmodernijih u RS, što je prvenstveno zasluga Vlade RS i Ministarstva prosvjete i kulture RS, gdje smo imali i imamo snažnu podršku. Ono što nam je jedan od prioriteta jeste poboljšanje uslova u područnim školama i na tome već i radimo, a najbolja ilustracija jesu poduhvati na modernizaciji školskog igrališta u Podgrabu – zaključuje Ždrale.

(www.palelive.com / Fokus)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare