Стојичић: Успјешни ученици стварају будућност Српске

0

БАЊАЛУКА – Министар просвјете и културе Жељка Стојичић рекла је данас да ученици у Републици Српској, постижући велике успјехе на домаћим и међународним такмичењима не стварају само своју будућност, већ и будућност Српске.

Стојичићева, која је у Бањалуци организовала пријем за ученике основних и средњих школа, побједнике на републичким и међународним такмичењима у протеклој школској години, те за њихове наставнике, честитала им је на великим успјесима.

Она је рекла новинарима да је републичко такмичење спроводио Републички педагошки завод и навела да је награђен 151 ученик.

„Неки су прошли у други круг, односно међународни ниво и тек их очекују такмичења. Они и ту постижу значајне резултате. То су углавном области математике, физике и информатике“, истакла је Стојичићева након пријема за награђене ученике.

Стојичићева сматра да посебан значај у постигнутим резултатима ученика имају њихови наставници, односно ментори који су предано радили његујући њихову вољу, жељу и таленат.

Професор виолине у бањалучкој Умјетничкој школи „Владо Милошевић“ Јована Роћеновић рекла је да ова признања значе много и наставницима и ученицима и дају им додатни вјетар у леђа.

Она сматра да су професори и све институције дужни да оне који су најбољи учине видљивим и да им дају више простора.

Ученик трећег разреда Средњошколског центра „Петар Кочић“ из Зворника Данило Бирчаковић, који је побједник републичког такмичења из математике и физике, рекао је да је претходно освајао награде на неколико олимпијада, те изразио задовољство што су институције Републике Српске препознале његово знање и труд.

Ученик Основне школе „Свети Василије острошки и тврдошки“ из Требиња Сара Тегарић изразила је задовољство због успјеха и чињенице да Република Српска брине о успјешним ученицима и препознаје њихов рад, што је подстрек за будући рад.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare