Stoja Danilović stradala od ručne bombe

0

FOČA – Stoja Danilović iz fočanskog sela Žikovci stradala je od eksplozije ručne bombe, a da li je riječ o ubistvu ili samoubistvu biće poznato nakon poligrafskog ispitivanja dva lica, te biološkog vještačenja izuzetih tragova i dokaza. Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podsjećaju da je Stanici javne bezbjednosti /SJB/ Foča juče oko 9.00 časova V.D, nastanjen u selu Žikovci, opština Foča, prijavio da je B.S. lišio života njegovu suprugu S.D.

Po ovlaštenju i u prisustvu dežurnog tužioca, pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo i SJB Foča, izašli su na lice mjesta i na livadi zatekli beživotno tijelo S.D.

Istog dana, u selu Žikovci uhapšeni su B.S. i njegov sin N.S, nad kojima će biti izvršeno poligrafsko ispitivanje.

Prilikom uviđaja na zemlji 3,5 metra od tijela pronađena je kašika ručne bombe koja će biti predmet vještačenja, kao i ostali pronađeni predmeti /tragovi krvi, geleri, vreteno i deformisani komadi plastike/.

U Kliničko-bolničkom centru Foča izvršena je obdukcija tijela nastradale i konstatovano da je od eksplozije ručne bombe došlo do razaranja većeg dijela tijela.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda i uz saglasnost dežurnog tužioca, pretresena je porodična kuće i pomoćni objekati vlasništvo B.S. i tom prilikom su pronađena 1 134 komada municije kalibra 7,62 milimetara, 22 komada municije kalibra 7,9 milimetara, četiri tromblonske trenutne mine, poluautomatska puška, ručna bomba i bajonet.

Pretresom objekata vlasništvo V.D. nisu pronađeni predmeti koji bi mogli poslužiti u krivičnom postupku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments