Stipendije za sve srednjoškolce

0

HAN PIJESAK – Opština Han Pijesak stipendiraće u narednoj školskoj godini sa po 100 KM mjesečno sve srednjoškolce iz ove lokalne zajednice, učenike Područnog odjeljenja Han Pijesak koje djeluje u okviru sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za upravljanje razvojem, privredu, finansije i društvene djelatnosti Slavica Ašonja rekla je Srni da je Pravilnik o stipendiranju učenika srednje škole donio načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić i da će se, u skladu sa tim dokumentom, stipendije isplaćivati za osam mjeseci školske godine.

Prema uslovima propisanim ovim pravilnikom za ostvarivanje prava na stipendiju, učenici su dužni da učestvuju u društveno korisnom radu i da volontiraju u Crvenom krstu pri uručivanju pomoći penzionerima i socijalno ugroženim licima najmanje tri puta tokom školske godine.

Učenici stipendisti treba da imaju i primjereno vladanje, da redovno pohađaju nastavu, te da u prethodnoj školskoj godini nisu išli na popravni ispit niti obnovili razred.

Ašonja je navela da su donesene mjere rezultat niza sastanaka i dogovora između rukovodstva opštine, predstavnika Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ i roditelja budućih srednjoškolaca, te predstavnika drugih ustanova i institucija važnih za funkcionisanje lokalne zajednice.

„Cilj ovako širokih konsultacija bio je da se, osim sagledavanja problema koji se pojavio zbog slabog interesovanja za pohađanje Srednje škole u Han Pijesku, uvedu mjere koje će dugoročno uticati na povećanje kvaliteta obrazovanja, uključivanje šire društvene zajednice u prevenciju problema mladih, kao i vraćanje istinskim vrijednostima kojima mladi treba da teže“, rekla je Ašonja.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare