Stipendije za 30 studenata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija potpisao je danas ugovore sa 30 studenata koji su dobili stipendije za 2015. godini, čiji je mjesečni iznos po 100 KM.
Među dobitnicima stipendija nalazi se petoro studenata iz porodica poginulih boraca, troje studenata bez jednog roditelja, dok su dvije stipendije dodijeljene učenicima generacije 2013/14. godina, a dvije studentima iz porodica sa četvoro i više djece.

„Grad Istočno Sarajevo nastojaće da i u budžetu za 2016. godinu planira dio sredstava kako bi našim studentima olakšali školovanje. Moram istaći da su i lokalne zajednice u sastavu grada u ovoj godini odobrile 228 stipendija, što sa naših 30, iznosi 258.000 KM“, rekao je Samardžija.

On je naglasio da su sredstva za stipendije obezbijeđena i da će zaostatak u njihovoj dosadašnjoj isplati biti nadoknađen.

Samardžija je istakao da je Grad, u saradnji sa privrednim subjektima i institucijama, u prošloj i ovoj godini omogućio studentima da odrade pripravnički staž i steknu određeno iskustvo da bi se lakše zaposlili.

On je naveo da je za realizaciju ove odluke bilo potrebno obezbijediti oko 150.000 KM.

Student treće godine Farmaceutskog fakulteta Maja Janković zahvalila je u ime stipendista gradonačelniku i gradu Istočno Sarajevo na podršci u njihovom daljem školovanju.

Stipendiju je dobila i Marija Mastilo, stident druge godine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, odsjek klavir, koja je istakla da joj ta sredstva predstavljaju podsticaj za dalji rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare