Stipendije za 173 studenta, ukupan iznos povećan za 20.000 KM

0
Ilustracija

FOČA – Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović potpisaće danas i sutra ugovore o stipendiranju sa 173 redovna studenta iz ove lokalne zajednice, za šta je u opštinskom budžetu obezbijeđeno 170.000 KM.

Na prijedlog načelnika opštine, ove godine je u budžetu povećana stavka za studentske stipendije za 20.000 KM, pa su pojedinačne stipendije povećane za 10 KM i, u zavisnosti od godine studija, sada iznose od 90 do 110 KM mjesečno.

“Prvi put smo povećali stipendije za iznos koliko nam mogućnosti dozvoljavaju. Stipendiramo gotovo sve kategorije studenata i tako ćemo nastaviti”, kaže Vukadinović.

On je dodao da je ove godine novost i to što će lokalna uprava za Dan opštine – 9. maj, nagraditi najbolje studente i đake generacije, a na ulazu u grad na bilbordima će biti istaknute njihove slike sa porukom “Ponos Foče”.

Student prve godine engleskog i kineskog jezika Anđela Radović rekla je da je srećna što je dobila stipendiju, koja će joj dobro doći da pokrije troškove stanovanja u domu i ishrane.

Senka Nogović potpisala je ugovor za sina Jovana koji studira na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

“Dosta je troškova studiranja i stipendija će pokriti dio”, kaže Nogovićeva.

Stipendije su dobili studenti sa najmanjom prosječnom ocjenom 7,50, djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, studenti bez jednog ili oba roditelja, korisnici socijalne pomoći, studenti čija su oba roditelja nezaposlena, te studenti iz višečlanih porodica sa troje i više djece.

Stipendije će primati i brucoši sa odličnim uspjehom iz srednje škole i nagradama sa takmičenja.

Da bi bile ispoštovane sve epidemiološke mjere, ugovori sa stipendistima biće potpisivano dva dana u dva različita termina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments