Stipendije dodijeljene svim studentima prijavljenim na konkurs

0

ROGATICA- U opština Rogatica ove godine stipendije će dobiti 152 studenta, odnosno svi koji su se prijavili na konkurs za stipendiranje.
Mjesečni iznos stipendije povećan je sa 100 na 120 KM, saopšteno je iz opštine Rogatica.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da fond za stipendije ove godine iznosi skoro 190.000 KM, a da je po njegovom dolasku na funkciju 2016. godine sa 86.000 povećan na 117.000 KM i da se taj trend nastavio sve do sada.

„Korona virus je svima mnogo otežao godinu iza nas, pa smo željeli da bar na ovaj način, u skladu sa mogućnostima, olakšamo i studentima i njihovim roditeljima. Trudili smo se da zadržimo i neki kontinuitet u povećanju mjesečnog iznosa“, rekao je Jagodić, koji je danas potpisao prve ugovore sa studentima o stipendijama.

S obzirom na epidemiološku situaciju, nije organizovano tradicionalno okupljanje i potpisivanje ugovora sa svim studentima, nego konferencija za medije, na kojoj su tri studenta potpisala ugovore.

Student druge godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu na Odsjeku za građevinarstvo Tijana Razdoljac kaže da je izuzetno pohvalno što opština Rogatica, iako mala, maksimalno nastoji da podrži svoje studente.

„Sigurno je da će opštinske stipendije u ovom iznosu i u ovolikom broju značiti mnogim porodicama u kojima ima studenata“, rekla je ona.

Ostali studenti, koji će biti korisnici stipendije, mogu od danas do petka da potpišu svoje ugovore u zgradi opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare