Stigla druga komponenta “Sputnjika Ve”

0

SOKOLAC – U Dom zdravlja “Dr LJubomir Ćeranić” na Sokocu stigla je i druga komponenta vakcine “sputnjik ve”, rekla je Srni direktor te zdravstvene ustanove Adrijana Stanar.

Stanareva je istakla da iz Doma zdravlja već pozivaju oko 180 lica koja su vakcinisana prvom dozom u periodu od 13. do 15. maja i dodala da će za njih revakcinacija biti organizovana u Sportskoj dvorani na Sokocu u petak, 30. jula od 9.00 do 12.00 časova.

Ona je izrazila nadu da će drugu komponentu vakcine `sputnjik ve` imati na stanju tokom sljedeće sedmice za preostalih 180 osoba, koje su nešto kasnije primile tu rusku vakcinu.

Stanareva je dodala da su danas dobili i 460 doza vakcina “sinofarm”, prve komponente, a najavljena je i određena količina vakcine “astra zeneka”.

Na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja, koji je juče radio do 17.00 časova, vakcinisano je oko 100 lica vakcinom kineskog proizvođača.

“Proces imunizacije teče kontinuirano i odziv stanovništva je dobar, čemu u prilog ide i podatak da smo do sada vakcinisali 1.998 lica, a 972 revakcinisali”, navela je Stanareva.

Ona je istakla da Dom zdravlja još nema podatke o broju vakcinisanih lica van opštine Sokolac i u Srbiji, iako se procjenjuje da je njihov broj značajan, koji bi, prema preporuci Insituta za javno zdravlja Srpske, trebalo da se prijavljuju lokalnim domovima zdravlja radi potpunije evidencije.

Prema izvještaju Doma zdravlja na Sokocu za 28. juli, od kovida se liječe dva lica, zdravstveni nadzor traje kod tri, a jedno lice je podnijelo zahtjev za testiranje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments