Stevanović uručio zlatnik prvorođenoj bebi

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnik prvorođenoj bebi u ovoj godini u porodilištu zvorničke Opšte bolnice.

Zlatnik sa ugraviranim grbom grada uručen je Dajani Novaković, koja je 1. januara u 19.00 časova rodila djevojčicu Helenu.

Stevanović je naglasio da je ovo lijep početak Nove godine i poželio da porodilište bude dio zvorničke bolnice koji će najviše raditi ove godine.

„Želja mi je da Zvornik bude grad djece, a očekujem da će tako i biti, jer parametri koji se svakodnevno posmatraju ukazuju da će u ovoj godini biti više od 500 porođaja u zvorničkoj bolnici“, rekao je Stevanović novinarima.

On kaže da Gradska uprava zajedno sa Vladom Republike Srpske neprekidno radi na poboljšanju uslova u porodilištu, vrtićima, osnovnim i srednjim školama i na Tehnološkom faklultetu u Zvorniku, s ciljem da djeca svih uzrasta imaju odgovarajuće uslove za razvoj i učenje.

Naglašavajući da se briga o najmlađoj populaciji nastavlja, Stevanović je dodao da će i u narednom periodu akcent u radu Gradske uprave biti i polulaciona politika, koja se provodi godinama.

Stevanović se zahvalio svim medicinskim radnicima za sve ono što su dali u prošloj godini na zaštiti pacijenata i doprinijeli da se situacija sa pandemijom virusa korona prebrodi što je moguće lakše.

Direktor zvorničke Opšte bolnice Ivan Popović čestitao je porodici Novaković na prvorođenoj bebi u ovoj godini, kao i svim drugim majkama koje su u međuvremenu porodile.

Popović je podsjetio da su u porodilištu Opšte bolnice u 2020. godini rođene 433 bebe, a 2019. godine 475 beba i izrazio nadu da će ove godine biti rođeno više od 500 beba.

On je dodao da su radni uslova u porodilištu sve bolji.

„Zahvaljujući institucijama Republike Srpske i Gradskoj upravi Zvornik koje izdvajaju sredstva za rekonstrukicju Opšte bolnice i nabavku medicinske i nemedicinske opreme stvaraju se sve bolji uslovi za rad medicinskog i nemedicinskog osoblja i, naravno, za ugodiniji boravak pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je Popović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare