Stevanović uručio priznanja za doprinos u razvoju grada

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas pojedincima priznanja grada Zvornika za 2019. godinu za doprinos razvoju ove lokalne zajednice.
Odluku o dodjeli priznanja prethodno je donijela Skupština grada Zvornika, a ona su uručena na svečanoj akademiji povodom 21. maja – Dana grada Zvornika.

Povelja grada Zvornika uručena je Budimiru Aćimoviću za djela od opšteg značaja za grad Zvornik.

Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ dodijeljena je posthumno Zoranu Ivanoviću za doprinos razvoju prosvjete i kulture.

Srebrna medalja „Stanko Nikolić“ uručena je Stani Lazarević za doprinos razvoju obrazovanja djece i Milivoju Gajiću za društveno odgovoran rad.

Bronzana medalja „Stanko Nikolić“ uručena je Slavku Bojiću i Vukašinu Jankoviću za humana djela davanja krvi, a Ajši Hasanović za posebne rezultate u poljoprivredi, odnosno proizvodnji mlijeka.

Stevanović je zahvalio svima koji su učestvovali u obilježavanju Dana ovog grada, koji ove godine slavi 609 godina postojanja.

On je istakao da je Zvornik otvoren grad, da njeguje evropske vrijednosti i da je pristupačan svima.

„Trudimo se da poštujemo svačije stavove i mišljenja, da budemo tolerantni, da se uvažavamo, jer nas je premalo da se dijelimo i, ne daj Bože, svađamo“, rekao je Stevanović.

Stevanović i njegov zamjenik Bojan Ivanović su prije svečane akademije položili vijenac na spomenik za 1.080 boraca sa ovog područja koji su poginuli u proteklom ratu.

Povodom dana Grada, gradonačelniku i građanima čestitke su uputili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjenik Narodne skupštine Republike Nedeljko Čubrilović.

Čestitke su uputili i ministri u Vladi Republike Srpske Srebrenka Golić i Alen Šeranić, te Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Sremske Mitrovice, Loznice i Malog Zvornika, te opština iz okruženja.

Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare