Stefan Jurošević treći na matematičkoj Balkanijadi

0

VLASENICA – Gimnazijalac iz Vlasenice Stefan Jurošević osvojio je bronzanu medalju na matematičkoj Balkanijadi u Ohridu koja je okupila 120 matematičara iz 11 balkanskih i devet gostujućih zemalja.
Jurošević je izjavio Srni da se na Balkanijadi, koja je održana od 2. do 7. maja, takmičio kao član šestočlanog tima BiH, zajedno sa vršnjacima iz Banjaluke i Sarajeva.

„Ovo je bila veoma uspješna godina za tim matematičara iz BiH, najbolja u istoriji. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer su zadaci bili teški i zahtijevali su visok nivo znanja“, rekao je Jurošević.

Plasmanu na Balkanijadu prethodila su takmičenja na školskom, regionalnom i republičkom nivou, a potom i na nivou BiH, nakon kojeg je izabran tim za nastup na takmičenju.

Jurošević objašnjava da je uspjeh na takmičenju došao kao rezultat kontinuiranog rada, ali i ozbiljnih priprema koje su prethodile Balkanijadi.

„Prošlo polugodište pohađao sam školu matematike u Sarajevu. Išao sam svake subote tamo i imao sam dobre pripreme. U ovom polugodištu više sam se pripremao individualno, jer je postalo naporno putovani svake subote do Sarajeva i nazad“, rekao je Jurošević.

Stefan ističe da su mu najveća podrška u radu otac Dragan i majka Anželika, te brat Vladimir koji studira mehatroniku u Novom Sadu.

Ne zaboravlja ni podršku koju je do sada imao od razrednice Dragice Pantić i profesora matematike Radeta Ivanovića, te opštine Vlasenica koja mu je obezbijedila novac za odlazak u Ohrid.

Kao učenik generacije u osnovnoj školi Stefan je korisnik stipendije opštine Vlasenica koju je zaslužio i zahvaljujući odličnim rezultatima na takmičenjima, ne samo iz matematike, već i fizike, informatike, jezika i drugih predmeta.

Direktor Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Goran Đurić rekao je Srni da je uprava škole ponosna na svoje učenike.

„Uz Stefana, tu su i naši geografi koji već drugu godinu postižu odlične rezultate na regionalnom nivou, a uskoro treba da učestvuju na geografskoj olimpijadi u Beogradu. Imamo i dobre sportiste, posebno košarkaše i košarkašice“, kaže Đurić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare