Статистичка предност у броју гласова није критеријум истине

0

САРАЈЕВО – Сједница Генералне скупштине УН, узимајући у обзир све познате околности, као што су прије свега занемаривање међународног права и одсуство унутрашњег консензуса о резолуцији о Сребреници, јесте пораз за БиХ који не само да удаљава помирење, већ уноси још већу дестабилизацију и поткопава јединство цијеле међународне заједнице, оцијенили су из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

У коментару достављеном Срни поводом усвајања резолуције о Сребреници, истиче се да статистичка предност у броју гласова није критеријум истине.

Сједница Генералне скупштине УН је открила продубљивање раскола у међународној заједници, потврдила је да глобална већина не прихвата западне наративе, навели су из Амбасаде.

„Сједница нас је подсјетила на ситуацију са `изгласавањем` нелегитимног високог представника у БиХ, када су западни чланови Управног одбора Савјета за имплементацију мировног споразума, као и чланови који су им се придружили, издајнички прекршили устаљену праксу и `прогурали` грађанина Њемачке посредством привидне већине“, подсјећају из руског дипломатског представништва.

Из руске Амбасаде упозоравају да то носи опасност не само за мировни процес у БиХ, већ и за цијели регион.

„Били смо у праву. Штавише, озбиљно је поткопано јединство и цијеле међународне заједнице“, истиче се у коментару.

У сличним, изузетно осјетљивим питањима, додају, статистичка доминација није знак истинитости.

А нарочито, указали су, под вођством „цивилизованих“ западних неоколонијалиста, које не можемо да квалификујемо ништа друго него као удружени злочиначки подухват, који д‌јелује искључиво посредством санкција, пријетњи, уцјена за постизање својих себичних намјера.

Са ове тачке гледишта, нажалост, резолуција Генералне скупштине УН не наговјештава БиХ ништа добро, констатује Амбасада Русије.

„Главни циљ у БиХ јесте међунационално помирење. Овај циљ могуће је постићи искључиво путем унутрашњег дијалога“, поновили су у руској Амбасади.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништа БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Амбасада Русије)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare