Stanovništvo uz Drinu da preduzme mjere zaštite dobara

0

ZVORNIK – Služba civilne zaštite grada Zvornika je u pripravnosti i obavještava privredne subjekte i stanovništvo u potencijalno ugroženom području uz rijeku Drinu da preduzmu mjere i radnje s ciljem zaštite materijalnih dobara.

Iz zvorničke Službe civilne zaštite saopšteno je da je protok Drine na Hidroelektrani „Mali Zvornik“ jutros iznosio 1.440 metara kubnih u sekundi, ali da je dotok znatno veći, jer je Hidroelektrana „Bajina Bašta“ u jutarnjim časovima počela sa ispuštanjem oko 1.800 metara kubnih vode.

Očekuje se da će ovaj talas stići između 13.00 i 14.00 časova do Hidroelktrane „Mali Zvornik“, koja će već od 12.00 časova povećati protok, ali se u toku dana i večeri ne očekuje da će protok vode biti veći od 1.800 metara kubnih.

Drina se ne izliva iz korita sve dok je protok na Hidroelktrnai „Mali Zvornik“ do 1.800 metara kubnih u sekundi, dok se povećanjem ovoga protoka pojavljuju podzemne vode, te izlivanje Drine na području Šepka.

Na Hidroelektrani „Bajina Bašta“ od 8.30 časova propušta se protok Drine oko 1.600 metara kubnih u sekundi.

Rijeke Sapna, Hoča, Lokanjska, Jasenička, Kozlučka, Jošanička, Kamenička i druge rijeke i potoci na području grada su u svojim koritima, a popunjenost je ispod 40 odsto, što doprinosi povoljnijem stanju na terenu po pitanju ugroženosti od poplava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare