Stanje bezbjednosti u prvom kvartalu zadovoljavajuće

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stanje bezbjednosti na području opštine Istočno Novo Sarajevo u posljednja tri mjeseca je zadovoljavajuće, a broj krivičnih djela u opadanju, rečeno je danas na Forumu za bezbjednost građana ove opštine.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da su od posljednjeg sastanka Foruma na saobraćajnicama u Istočnom Novom Sarajevu instalirane dvije kontrolne kamere, te da je pojačana kontrola saobraćaja i bezbjednosti u blizini škola.

Prema Ćosićevim riječima, u narednom periodu potrebno je pojačati aktivnosti nadležnih institucija kada je u pitanju kontrola rada ugostiteljskih objekata.

Na prijedlog načelnika opštine zaključeno je da se sjednice Foruma za bezbjednost građana održavaju najmanje jednom u dva mjeseca.

Govoreći o stanju bezbjednosti na području opštine, načelnik Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo Saša Kablar rekao je da među krivičnim djelima prednjače razbojništva.

On je naglasio da policija čini sve kako bi se povećala opšta, kao i bezbjednost saobraćaja na području Istočnog Novog Sarajeva.

Kablar je pozvao građane kojima uskoro prestaju da važe lični dokumenti da na vrijeme počnu proceduru njihove zamjene.

U radu Foruma za bezbjednost građana, osim predstavnika Stanice javne bezbjednosti i opštine, učestvuju i predstavnici lokalne zajednice, te institucija čiji je rad u bliskoj vezi sa bezbjednošću, kao i predstavnici mladih, prosvjetnih i zdravstvenih ustanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments