Stambeno zbrinuto pet porodica boračke populacije

0

ZVORNIK – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ Igor Radojičić i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručili su danas u Zvorniku ključeve pet stanova za porodice poginulih boraca.

U ove stanove, od kojih su četiri jednosobna i jedna garsonjera, opština Zvornik uložila je oko 220.000 KM.

Radojičić je, nakon podjele ključeva, rekao da Vlada RS provodi program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, podsjetivši da je od 2008. godine, u okviru ovog programa zbrinuto oko 2.500 ovih korisnika.

On je dodao da još uvijek postoji određen broj ljudi iz ove populacije koji nije stambeno zbrinut, ističući da će se u narednom periodu nastaviti realizacija projekta zbrinjavanja porodica boračke populacije u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Radojičić je naglasio da je saradnja republičke vlasti i opštine Zvornik izuzetno dobra i rezultirala je realizacijom različitih projekata.

„Putem razvojnog programa u Zvornik je uloženo oko devet miliona KM, od čega je jedan dio utrošen u razvoj školstva i zdravstva, dok se drugi dio ulaže u putnu infrastrukturu i vodovodnu mrežu“, rekao je Radojičić i podsjetio da su to zajednička ulaganja iz razvojnog
programa i lokalne zajednice.

Ističući da je opština Zvornik povukla značajna sredstva iz plasmana Investiciono razvojne banke, Radojičić je rekao da su oko 50 miliona KM kreditnih sredstava povukli privredni subjekti sa područja opštine Zvornik, od kojih su i „Studen prom“ i „Obuća“ doo.

On je rekao da je „Studen prom“ povukao oko šest miliona KM kreditnih sredstava, a „Obuća“ doo nekoliko stotina hiljada KM.

Načelnik opštine Zoran Stevanović rekao je da ova su ova dva preduzeća, koja zapošljavaju oko 600 radnika, izvozno orijentisana.

„Ova preduzeća su domaćinski uložila kreditna sredstva, dok istovremeno uredno servisiraju svoje anuitete“, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare