Stambeno zbrinuti romsku porodicu Hrustić

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas na sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića sa predstavnicima OEBS-a i romskim porodicama dogovoreno da se, uz pomoć Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, pokušaju naći sredstva za stambeno zbrinjavanje porodice Hrustić, uz uslov da njihova djeca pohađaju nastavu.
Đurević je rekao će opština obezbijediti plac i potrebne priključke za stambeno zbrinjavanje, te dodao da je dogovoreno da se djeca iz ove romske porodice u ponedjeljak, 13. februara, upišu u školu.

Predstavnik za pitanja Roma u Misiji OEBS-a Dervo Sejdić rekao je da je na današnjem sastanku dogovoreno da opština Višegrad aplicira za projekat stambenog zbrinjavanja kada Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH objavi javni poziv, a da do tada opština pripremi lokaciju za gradnju.

Sejdić je naglasio da je najvažnije da se romska djeca obrazuju, te da se porodica socijalizuje i stambeno zbrine.

On je izrazio očekivanje da će porodica Hrustić redovno upućivati djecu na nastavu.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojčić rekao je da će škola obezbijediti sve uslove za pohađanje nastave, pribor, udžbenike, a prije svega to da se djeca osjećaju sigurno.

Radojčić je dodao da je troje djece porodice Hrustić ranije pohađalo nastavu i da su bili dobri učenici.

Vršilac dužnosti Centra za socijalni rad Dejan Savić rekao je da će Centar učini sve da pomogne ovoj romskoj porodici, te pohvalio spremnost da pomognu i ostalih ustanova, kao i opštine Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare