Srpska jela povodom praznika

0
Srpska jela povodom praznika

VIŠEGRAD – Na svečanostima koje će danas u Višegradu biti organizovane povodom 9. januara – Dana Republike biće poslužena tradicionalna srpska jela kako bi se i na taj način pokazalo bogatstvo naroda Srpske i dala podrška proslavi i očuvanju Dana Republike, saopšteno je iz ove lokalne uprave.

Na prijedlog opštinske uprave srpsku slavsku trpezu priprema Mladena Gojković iz Čačka, koja je za svoj rad više puta nagrađivana, a za ovu priliku spremiće 50 vrsta pita, pogače, uštipke, krofne, palačinke.

Svečanosti povodom Dana Republike počinju liturgijom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu u 9.00 časova, nakon čega će biti položeni vijenci na spomenik ruskim dobrovoljcima i spomenik borcima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu palih boraca.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević u 11.00 časova organizovaće prijem u opštini za predstavnike privrednog, javnog i političkog života, direktore opštinskih i republičkih preduzeća, sportske klubove i udruženja, te nevladin sektor.

Svečani program povodom obilježavanja Dana Republike biće održan u zgradi opštini Višegrad od 11.15 časova, a za posjetioci će uz tradicionalna jela biti organizovan i muzički program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments