Srednjoškolski centar Pale opremljen novim sredstvima

0

JU SŠC Pale tokom 2015. godine opremljena je sredstvima donacije organizacije World Vision i Kineske ambasade u Bosni i Hercegovini.

Organizacija World Vision donirala je za potrebe učenika opremu školi u školskom namještaju (stolovi, ormari, stolice) i pružila finansijsku podršku za dvije školske sekcije. Prema projektu koji su uradile učenice škole, organizacija World Vision donirala je školskoj biblioteci računar i štampač u vrijednosti od 1114,38 KM i školsku lektiru za učenike u vrijednosti 4070,51 KM.

U mjesecu novembru tekuće godine, Kineska ambasada u Bosni i Hercegovini donirala je školi 7 računara. Ova donacija namijenjena je za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje kako bi učenici mogli uspješno da savladaju nove nastavne programe mašinske struke.

U okviru projekta „Opremanje prostorije za rad za djecu sa posebnim potrebama“, a u organizaciji Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske donirana su školi sredstva u iznosu od 2500 KM i opremnjen kabinet za djecu sa posebnim potrebama.

Jedan računar za potrebe učenika poklonio je školi načelnik opštine, a dva su donirali poslodavci iz Opštine Pale.

U okviru Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica gdje su učestvovali učenici i profesorica građevinske škole, školi je od strane ove organizacije poklonjena oprema u vrijednosti od 6000 KM, 3D printer sa pratećom opremom, tablet i grafički tablet.

(www.palelive.com / www.sscpale.org)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare