Средњошколци уређују обалу Студеног Јадра

0

МИЛИЋИ – Еколошки тим Средњошколског центра /СШЦ/ „Милутин Миланковић“ из Милића, организовао је данас еколошку акцију уређења обале Студеног Јадра у којој, осим 11 матураната, учествују представници општине и радници комуналног предузећа.

Професор православне вјеронауке Милан Вуковић изјавио је новинарима да је ово друга акција уређења обале Студеног Јадра и да им је циљ да очисте потез од Средњоколског центра до Дома здравља „Свети Никола“.

„Прву акцију провели смо сами, била је симболичког карактера, да бисмо показали да морамо бринути о ономе што је новоизграђено, а у овој идеја је да проширимо акцију уз помоћ других институција, које су нам подршка и од великог су значаја, јер ће прихватати материјал који одстранимо са обала“, рекао је Вуковић.

Вуковић је додао да је идеја Еколошког тима да у наредним годинама септембар посвете уређењу Зеленог и Студеноог Јадра, и да имају више акција уређења обала.

У данашњој акцији учествује и начелник општине Милићи Марко Савић, који је новинарима рекао да је циљ акције буђење еколошке свијести и да ће ученици увијек имати подршку локалне заједнице.

„Ускоро очекујемо закључење уговора када је у питању уређење обала Студеног Јадра, почев од Ушћа према средњој школи“, навео је Савић.

Предсједник Скупштине општине Милићи и предсједник Спортског друштва Милићи Предраг Сушић, који такође учествује у акцији, изјавио је новинарима да је ово здрава еколошка и радна навика и да се на овај начин показује како треба чувати природу.

Матурант Александар Николић изјавио је новинарима да ученици његовог узраста треба да науче колико је важно чувати животну средину.

Еколошки тим Средњошколског центра /СШЦ/ „Милутин Миланковић“ Милићи основан је прошле године и сваког мјесеца у години имали су по једну акцију, а почетком октобра основали су еколошко-планинарску секцију, те планирају низ актиности чији је циљ подизање свијести о значају очувања животне средине.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare