Srednjoškolci pomogli drugarima pogođenim požarom

0
Arhivska fotografija

MILIĆI – Učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Milutin Milanković“ u Milićima organizovali su humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno 1.800 KM namijenjenih za dva đaka čiji stanovi su oštećeni u požaru.

Direktor SŠC Bojana Durmić Simić izjavila je danas Srni da su predsjednik „Boksita“ Rajko Dukić i zaposleni u toj kompaniji donirali 1.200 KM za šta im je zahvalila u ime ove obrazovne ustanove, napominjući da ovo nije prvi put da pomažu srednjoškolce.

Ona je izjavila da su i učenici četvrtog dva razreda sa profesoricama Slavicom Dabić i Sonjom Palangetić na času praktične nastave pravili razne predmete, privjeske, čestitke, cvijeće, koje su prodavali, a prikupljeni novac donirali svojim vršnjacima pogođenim požarom.

„Ovim učenicima gest njihovih drugara mnogo znači. Oni su zahvalili svima koji su učestvovali u ovoj akciji, poželjevši da se nikada nikome ne dogodi ono što je njima, kada su u požaru izgubili i stvari koje su im potrebne za školovanje“, navela je Simićeva.

Milićki srednjoškolci su mnogo puta do sada pokazali da su veliki humanitarci, učestvujući u pružanju pomoći djeci sa Kosova i Metohije i onoj iz socijalnih kategorija sa područja opštine, kao i u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare