Srednjoškolci pokazali humanost

0

ZVORNIK – Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika podijelio je večeras 22 novogodišnja paketića djeci sa posebnim potrebama, te mališanima iz zvorničkih višečlanih porodica.
Predsjednik Savjeta učenika Aleksandra Tešić rekla je novinarima da je riječ o tradicionalnoj akciji u kojoj učestvuju svi učenici ove srednjoškolske ustanove.

„Velikim odzivom srednjoškolci su još jednom pokazali svoju humanost i dokazali da nečije malo nekome može biti mnogo“, istakla je Tešićeva i dodala da je oko hiljadu učenika doniralo razne slatkiše za paketiće, nakon čega su uručeni korisnicima.

Prema njenim riječima, pripremljeni novogodišnji paketići predstavljaju mali znak pažnje, solidarnost i podršku ovoj djeci, kako bi se lakše nosili sa problemima sa kojima se susreću od samog rođenja.

„Akcija je imala i cilj da podstakne razmišljanja srednjoškolaca da se sa malim angažovanjem može ostvariti veliki doprinos kvalitetu života ove djece“, rekla je Tešićeva.

Ona je dodala da je zanemariva vrijednost poklona u odnosu na dječiju spoznaju da u svojim problemima nisu sami.

Tešićeva je najavila da će sa koordinatorom Savjeta učenika profesorom Marijom Stepanović za djecu organizovati predstavu sa motivima novogodišnjih praznika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare