Сребро и бронза за Тодовића на Првенству Балкана за ветеране

0

ФОЧА – Тренер фочанског Карате клуба „Љубишња“ Љубомир Тодовић освојио је сребро и бронзу на Првенству Балкана за ветеране, које је, заједно са сениорским балканским првенством, одржано у Подгорици.

У конкуренцији такмичара старијих од 55 година, шездесетдеветогодишњи мајстор каратеа из Фоче освојио је друго мјесто у борбама, категорија до 75 килограма, а треће у катама.

Тодовић је био најстарији такмичар на Балканском првенству, а у финалу је поражен од 16 година млађег Жељка Перковића из Хрватске.

„Ово ми је било четврто учешће на Првенству Балкана и сваке године је конкуренција све тежа, јер долазе млађа годишта. Сви су били млађи од мене, најближи мени био је 12 година млађи“, каже Тодовић.

Први пут Тодовић је на Балканком првенству за ветеране учествовао 2021. године у Поречу, када је освојио бронзану медаљу. У Београду је 2022. освојио сребро, а прошле године у Тирани сребро у борбама и бронзу у катама, што је поновио ове године у Црној Гори.

Он иза себе има и једно учешће на Свјетском првенству 2015. у Суботици, када је освојио бронзану медаљу.

Упркос годинама, Тодоровић не помишља на спортску пензију јер су карате и атлетика за њега начин живота.

„Напунио сам 1. фебруара 69 година. Мислим да свакодневни, континуиран рад и психичка стабилност одржавају моју кондицију и снагу за такмичења. Докле ћу још, не знам, докле буде Божије давање нећу одустајати“, поручује Тодовић.

У Карате клубу „Љубишња“ под његовом тренерском палицом ову племениту борилачку вјештину уче каратисти свих узраста, а клуб је познат и по секцијама за инвалиде и особе са тешкоћама у развоју.

„Мој свакодневни рад се састоји од 10 до 12 сати тренажног процеса“, додаје Тодовић.

Успјешан је и на атлетским такмичењима за ветеране. Прошле године је учествовао на 12 полумаратона и четири трке, а савладао и ултра маратон на Јахорини.

Наредног мјесеца очекује га девето учешће у „Трци у камену“ на планини Леотар.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare