Spremno dočekan prvi snijeg

0

Javno preduzeće /JP/ “Komunalno” Pale spremno je dočekalo prvi snijeg i uspješno održava oko 40.753 metra puteva na području opštine. Rukovodilac radne jedinice mehanizacija u ovom preduzeću Predrag Lučić rekao je Srni da je nabavljeno dovoljno abrazivnog materijala, kao i da preduzeće raspolaže i sa dva kamiona za čišćenje snijega sa noževima, kombinovanom mašinom i dva traktora za posipanje abrazivnog materijala i čišćenje snijega.


Lučić je naglasio da je “Komunalno” zaduženo za čišćenje ulica prvog i drugog prioriteta na Palama u skladu sa programom opštinskog Odjeljenja za urbanizam.

On je naveo da prvi prioritet imaju ulice u užem centru Pala i prilazi svim javnim preduzećima i ustanovama, a drugi ulice u rubnim naseljima, kao što su Repci, Kalovita brda, naselja Luke, Jelašje.

“Mi se ponašamo u skladu sa vremenskim prilikama, koristimo abrazivni materijal, raščišćavamo ulice po prioritetima, ali problem nam stvaraju niske temperature kada so ne djeluje na cestama i dolazi do pojave poledice”, rekao je Lučić.

On je dodao da u preduzeću pokušavaju da prevaziđu i ovaj problem tako što koriste dodatnu radnu snagu za čišćenje, kao i dodatne količine matrijala, što ide na trošak firme.

“Mi sve činimo kako bi ulice bile prohodne i bezbjedne za saobraćaj i pješake”, naglasio je Lučić.

On je istakao da za čišćenje malih lokalnih i seoskih puteva opština raspisuje tender na koji se pretežno javljaju privatne firme, dok magistralne puteve održava preduzeće “Romanija putevi”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments