Spremni za predstojeću zimsku sezonu

0
Spremni za predstojeću zimsku sezonu
СОКОЛАЦ, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Сједница Општинског штаба Цивилне заштите.

SOKOLAC – Zimske službe na području opštine Sokolac u predstojećoj sezoni treba da održavaju i očiste skoro 500 kilometara puteva, što iziskuje znatne troškove za ovu lokalnu zajednicu, a u opštinskoj upravi uvjereni su da će ovaj posao biti dobro obavljen, rečeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Načelnik opštine Sokolac i predsjednik ovog štaba Milovan Bjelica rekao je novinarima da je sjednica održana u susret predstojećoj zimskoj sezoni u kojoj pred lokalnom upravom stoji obaveza da obezbijedi prohodnost svih puteva svrstanih u devet prioritetnih kategorija, od kojih u tri prioritetne grupe spadaju 322 kilometra, a u ostalih šest više od 160 kilometara.

„Područje opštine Sokolac površine oko 700 kilometara kvadratnih poznato je po jakim zimama, obilnom snijegu i niskoj temperaturi na 800 do 1.400 metara nadmorske visine, što zahtijeva odgovornost kod održavanja saobraćajnica, posebno u slučajevima većih snježnih padavina“, naveo je Bjelica.

On je naglasio da je čišćenje puteva u zimskom periodu životno pitanje za stanovništvo ove lokalne zajednice.

Bjelica ističe da je Opštinski štab Civiline zaštite Sokolac za vanredne situacije ocijenio da je u proteklih pet godina održavanje svih putnih pravaca na području opštine obavljeno dobro.

On je podsjetio da ova opština ima ugovor o održavanju lokalnih puteva sa preduzećem „Romanijaputevi“ Sokolac i da se u složenijim situacijama angažuju suizvođači.

Bjelica je uvjeren da će i u predstojećoj zimskoj sezoni sve službe vezane za ovu oblast svoj zadatak obaviti dobro.

Na sjednici je usvojen Plan sprovođenja aktivnosti mjera zaštite i spasavanja od snijega i snježnih padavina u predstojećoj zimskoj sezoni, u kome su preložene posebne mjere u slučaju vanrednih situacija, koji je pripremila opštinska služba Civilne zaštite Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare