Sportski klubovi da otvore sekcije

0
Sportski klubovi da otvore sekcije

FOČA – Roditelji djece sa teškoćama u razvoju, koja su ove godine zahvaljujući otvaranju sekcije pri Karate klubu „LJubišnja“ prvi put dobila priliku da se bave sportom, nadaju se da će i drugi sportski klubovi slijediti ovaj primjer.

Selena Šarić, baka petogodišnjeg dječaka Lazara, navodi da je veoma važno za djecu da se ne osjećaju izostavljenim ni u jednom segmentu života.

„Posebno zato što je sport veoma važan radi fizičkog i psihičkog razvoja, radi socijalizacije, tako da je ovo jedan human i plemenit gest kluba `LJubišnja`, koji treba pohvaliti“, rekla je Šarićeva Srni.

Korisnici Sevis centra za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“, ali i druga djeca i odrasli koji nisu u ovom udruženju, na treninge dolaze dva puta sedmično.

Među 23 polaznika škole karatea je i troje djece iz Federacije BiH, iz opštine Foča-Ustikolina.

„Amina ima pet, a Amel šest godina. Mnogo im znače ovakve aktivnosti i oni su presrećni što dolaze na karate“, kaže majka Amela Čimpo.

Namira Ramović, majka šestogodišnjeg Benjamina, ističe da nakon vježbi sa logopedom, psihologom i surdiologom u „Tračku nade“, dobro dođu i fizičke aktivnosti u „LJubišnji“.

„Benjamin se raduje svakom dolasku u Foču i odlično napreduje. Prezadovoljni smo i radom u `Tračku nade` i u karate klubu“, kaže Ramovićeva.

Dok traje renoviranje Sportskog centra „Partizan“, treninzi se izvode u podrumu zgrade Centra za kulturu i informisanje.

Predsjednik i trener Karate kluba „LJubišnja“ LJubomir Todović istakao je da djeca, podijeljena u četiri grupe, uglavnom rade gimnastičke vježbe i uče kate.

„Ako bude razumijevanja u opštini, a trebalo bi, ovaj prostor u Centru za kulturu i informisanje bio bi najpodesniji da ostane za ovu sekciju jer je blizu prostorija `Tračka nade`“, dodao je Todović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments