Sport važan za odrastanje djece

0

Za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Pala danas je u Mokrom organizovan javni čas na kojem je istaknut značaj sporta za odrastanje djece školskog uzrasta u psihofizičkom razvoju, a specijalni gost bio je svjetski poznat džudista Nemanja Majdov, koji im je prenio šta mu je sport značio u njihovim godinama.

Majdov je istakao zadovoljstvo što ima priliku da održi čas, te napomenuo da je jedna od njegovih misija druženje sa djecom gdje pokušava da im prenese svoje znanje, iskustva i podijeli savjete.

„Djeca su naša budućnost koja će produžiti lozu srpstva i odlučivati o bitnim stvarima. Ako ih tome naučimo na početku njihovog života sigurno će tako biti u budućnosti“, izjavio je Majdov novinarima i dodao da je sport jedan od najbitnihih vaspitno-obrazovnih aspekata sigurno jedan od najbitnijih.

Majdov kaže da je bitno da djeca treniraju bilo koji sport, a da njega znaju po džudou, te im je donio na uvid svoje medalje sa gren-slemova.

„Ako i jedno dijete motivišemo da se bavi sportom – onda smo uspjeli u svemu ovome“, poručio je Majdov.

Nastavnik istorije u Osnovnoj školi „Mokro“ Nenad Tomović zahvalio je Majdovu što je našao vremena da bude njihov gost i podijeli svoje utiske o sportu i da smjernice djeci.

Tomović je naveo da sport utiče na psihofizičke sposobnosti djece, ali i utiče na izgradnju karaktera.

Učenici osnovnih škola „Mokro“, „Pale“ i „Srbija“ iskazali su zadovoljstvo što su dobili priliku da razgovaraju sa svjetskim prvakom Majdovom, od koga mogu da mnogo nauče i koji će ih posavjetovati za buduće sportske korake.

Javni čas „Uloga i značaj sporta u periodu odrastanja“ organizovala je Osnovna škola „Mokro“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare