Sporazum o plasteničkoj proizvodnji vrijedan 50.000 KM

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i zamjenik projekt-menadžera za poljoprivredu u švajcarskoj humanitarnoj organizaciji “Karitas” Adnan Jašarević danas su u Vlasenici potpisali sporazum o realizaciji projekta razvoja plasteničke proizvodnje u toj opštini vrijedan 50.000 KM.

Kraljević je novinarima izjavio da projekat po 40 odsto finansijski podržavaju opština Vlasenica i “Karitas”, a da je učešće korisnika projekta 20 odsto.

“Razvoj poljoprivrede je jedan od strateških pravaca opštine Vlasenica. Prošle i ove godine oko 70 plastenika dodijelili smo poljoprivrednim proizvođačima u našoj opštini. Cilj nam je da im olakšamo život i da ih uvjerimo da i oni od svog rada na vlastitom imanju mogu da rade i zarade”, rekao je Kraljević.

On je objasnio da je projektom planirana isporuka plastenika površine od 50 do 100 metara kvadratnih, kao i praktična obuka korisnika, u toku koje će proizvođači imati priliku da unaprijede znanja u ovoj oblasti.

Jašarević je istakao da “Karitas” ovim sporazumom nastavlja podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanju.

“U centru naše pažnje su nazaposlene osobe, koje su na birou, da im se da šansa da žive od svog rada”, rekao je Jašarević i dodao da očekuje da će plastenici biti na raspolaganju korisnicima do kraja ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments