Sporazum o koalicionoj saradnji pet stranaka

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinski odbori /OO/ SNSD-a, PDP-a, NDS-a, DNS-a i SRS “Dr Vojislav Šešelj” potpisali su danas sporazum o koalicionoj saradnji u Skupštini opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i predsjednik OO SNSD-a LJubiša Ćosić rekao je Srni da sporazum podrazumijeva zajedničko učešće u vlasti i rad na unapređenju političke, ekonomske i socijalne situacije u ovoj opštini.

“Cilj sporazuma je i da ovih pet političkih partija, zajedno sa svojih 12 odbornika u SO, jedinstveno djeluju i rade na problemima koji spadaju u djelokrug i nadležnosti lokalne zajednice”, istakao je Ćosić.

Sporazumom o koalicionoj saradnji predviđeno je i formiranje zajedničke radne grupe koja će svaka dva mjeseca analizirati njegovo provođenje i davati prijedloge za rješavanje problema u radu lokalne zajednice.

Ćosić je najavio da će nastavak konstitutivne sjednice SO Istočno Novo Sarajevo biti održan 18. decembra.

Na sjednici će biti formirani skupštinski organi i opštinsko rukovodstvo, nakon čega će biti održana i prva redovna sjednica SO, na kojoj će biti razmatran rebalans opštinskog budžeta za 2012. i Prijedlog budžeta za 2013. godinu.

“Cilj nam je da završimo te stvari prije nove godine, kako bi se, nakon političkih pitanja, konačno krenulo sa radom”, naglasio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments