Specijalna bolnica za psihijatriju obilježila 61 godinu postojanja

0

SOKOLAC – U Specijalnoj bolnici za psihijatriju na Sokocu danas je prigodnim programom obilježena 61 godina postojanja ove ustanove.

Direktor ove bolnice Biljana Renovica Cvijetić rekla je novinarima da menadžment bolnice nastoji da obezbijedi što bolje uslove za boravak pacijenata i rad medicinskog osoblja i da u tom svjetlu obilježavaju 61 godinu rada.

Ona je podsjetila da je u protekle tri i po godine u ovoj ustanovi izvršena rekonstrukcija dva veća objekta i da je zahvaljujući donatorima u ovu ustanovu dopremljeno oko 20 šlepera razne opreme iz Austrije.

„Radi se o vrlo kvalitetnoj opremi koju smo instalirali u naše postojeće smještane kapacitete i stvorili daleko bolje i humanije uslove za pacijente“, navela je Renovica.

Ona je istakla da Psihijatrijska bolnica posebnu zahvalnost duguje Nedeljku Simiću iz Rotari kluba za niz donacija opreme, dodavši da je ova ustanova preko Rotari kluba ušla u realizaciju projekta izrade arteškog bunara i trenutno se radi ispitivanje terena.

Cvijetićeva je podsjetila da je Savjet Evrope posredstvom UNDP-a plasirao 21 milion KM za rekonstrukciju svih psihijatrijskih ustanova u BiH.

Ona je dodala da će do kraja ove godine za Specijalnu bolnicu za psihijatriju na Sokocu biti realizovan kredit od 2,5 miliona KM uz garanciju Vlade Republike Srpske, čime će biti riješene zatečene obaveze iz prethodnog perioda.

Prema njenim riječima, trenutno se u ovoj bolnici radi novi softver, za koji je položen optički kabal, što će omogućiti da se pohrani kompletna dokumentacija iz prijemnog odjeljenja.

Ona je navela da je vrijednost ove donacije oko 40.000 KM.

Specijalna bolnica za pshijatriju na Sokocu počela je sa radom 1958. godine.

Trenutno ima više 120 pacijenata i 103 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare