Spasovdanske svečanosti od 30. maja do 5. juna

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U okviru Spasovdanskih svečanosti, koje se organizuju povodom krsne slave i obilježavanja 30 godina od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo, najavljen je bogat kulturno-zabavni program od 30. maja do 5. juna.

Prema programu Spasovdanskih svečanosti, u ponedjeljak, 30. maja, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova biće otvorena izložba i uručene nagrade u okviru foto konkursa „INSpiracija“.

U srijedu, 1. juna, biće organizovana akcija davanja krvi dobrovoljnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije, u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 8.00 do 15.00 časova.

Istog dana, od 17.00 časova biće održano večernje bogosluženje u Hramu Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu, a od 19.00 časova svečana Spasovdanska akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U četvrtak, 2. juna, na Spasovdan u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija i obavljen slavski obred u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija na Vracama.

Nakon liturgije predviđeno je služenje pomena i polaganje cvijeća kod Centralnog krsta na Vracama i Spomenika „Slava srpskom borcu“.

Moleban i slavska litija najavljeni su od 18.00 časova na Trgu Srbije.

Svečana akademija Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Slavija“ i promocija filma pod nazivom „20 godina sa vama“ biće održani u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 19.00 časova, a od 20.00 časova na Trgu Srbije najavljen je koncert Danice Crnogorčević.

U petak, 3. juna, planiran je godišnji koncert KUD-a „Slavija“ u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 20.00 časova, a u nedjelju, 5. juna, u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava od 12.00 časova biće održan Sabor pjesme, igre i vještina.

(www.palelive.com / Srna/ Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare