Spasojević: Godina uspjeha i afirmacije turizma

0

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević rekla je Srni da će godina na izmaku za ovu organizaciju ostati upamćena kao uspješna, uprkos složenom socijalno-ekonomskom stanju u društvu.


„Iako ne možemo reći da je ekonomska situacija sjajna, naša turistička organizacija svrstana je u red uspješnih, ne samo na području grada Istočno Sarajevo, nego i u cijeloj Srpskoj“, navela je Spasojevićeva.

Ona je, osvrćući se na učešće na više ovogodišnjih sajmova, istakla da je Turistička organizacija Istočno Sarajevo na Festivalu turističkih publikacija u Kruševcu dobio priznanje flajer.

„Ništa manje uspješan nije bio ni nastup u Leskovcu, gdje je Turistička organizacija iz našeg grada na sličnom festivalu dobila priznanje `Za ukupan utisak-printani i video promotivni materijal`. Nastavili smo i realizaciju Projekta turističke signalizacije, tako da će naredne godine taj projekat biti završen na teritoriji cijelog Istočnog Sarajeva“, najavila je Spasojevićeva.

Ona je dodala da posebnu pažnju javnosti zaslužuje potpuno novi turističko– propagandni film „Svjetlo dana“ u kojem je na savremen i kreativan način, zahvaljujući „Ejr tejks“ timu predstavljena ukupna turistička ponuda grada sa akcentom na Jahorinu, a koji se može pogledati na internetu.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo podsjeća da je krajem godine proradila i android aplikacija „Jahorina turistički centar“ koju je moguće preuzeti na plej-storu, gdje svaki zainteresovani posjetilac može da sazna sve što ga zanima o svih šest gradskih opština.

Ona je istakla da je dogovoren i nastup Turističke organizacije Istočno Sarajevo na velikom sajmu turizma sredinom januara Istanbulu.

„Nastup će biti realizovan u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, Olimpijskim centrom `Jahorina` i Udruženjem hotelijera Jahorina, a bitno je naglasiti da se broj turista iz Turske u našim destinacijama povećava“, rekla je Spasojevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare