Sokočani uspješni i na „Sretenjskoj trci“ u Ušću

0
Sokočani uspješni i na

SOKOLAC – Član sokolačkog planinarskog društva „Glasinac“ Pero Mijatović bio je prvi, a njegov kolega Željko Delić drugi na sedmoj „Sretenjskoj atletskoj trci“ u mjestu Ušće na Ibru u Srbiji.

Atletska trka organizovana je juče povodom Dana državnosti Srbije, a Mijatović i Delić su se takmičili u kategoriji 60 plus.

Sekretar sokolačkog planinarskog društva „Glasinac“ Vera Mijatović rekla je Srni da su i mladi članovi ovog društva Stefan Bajagić i Danilo Delić, nastupili u jakoj konkurenciji i bili među deset prvoplasiranih.

„Trka je atraktivna i jedinstvena na prostorima Balkana, jer učesnici trče u rudarskoj uniformi“, pojasnila je Mijatovićeva.

Ona je navela da su članovi ovog društva po treći put učestvovali na „Sretenjskoj atletskoj trci“ zahvaljujući sponzorskoj podršci prijatelja, direktora trke Vučića Đokovića i Nebojše Đokića iz Kraljeva, koji vodi porijeklo iz sela Đedovci na Romaniji.

„Bila je ovo prilika da naši članovi prođu poznatom dolinom jorgovana, posjete srednjovjekovni grad Maglič u dolini Ibra i manastir Studenicu, smješten između planina Radočela i Čemerna, što je još jedna prednost bavljenja planinarstvom“, rekla je Mijatovićeva.

„Sretenjska atletska trka“, koja se održava u Ušću, maloj rudarskoj varošici, udaljenoj dvadesetak kilometara od Raške, ima međunarodni karakter, a ove godine u njoj su učestvovali sportisti iz Rumunije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments