SO Pale: Dostaviti informacije o stanju u Olimpijskom centru Jahorina

0

Skupština opštine Pale danas je, na zahtjev odbornika Sime Savića, razmatrala stanje u Olimpijskom centru Jahorina i zaključila da se od Vlade RS, Ministarstva trgovine i turizma i Olimpijskog centra zatraži hitno dostavljanje informaciju o aktuelnim dešavanjima u Olimpijskom centru.

Povodom stvaranja negativne medijske slike o stanju u OC „Jahorina“, odbornici su zatražili od funkcionera SNSD-a da „prekinu unutarstranačke sukobe i javne istupe koji nanose ogromnu štetu opštini Pale, Jahorini, odnosno predstojećoj turističkoj sezoni“.

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas Prijedlog budžeta za 2012. godinu u iznosu od 8.346.230 KM, što je za 13 odsto manje od ovogodišnjeg budžeta.

Poreski prihodi planirani su u iznosu od 5.937.600 KM ili 71,14 odsto, neporeski u iznosu od 2.121.000 KM ili 25,41 odsto, prihodi budžetskih korisnika u iznosu od 212.630 KM ili 2,55 odsto, kapitalne pomoći 15.000 KM ili 0,18 odsto i dobici od prodaje imovine 60.000 KM ili 0,72 odsto.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković izjavio je novinarima da su Pale jedna od rijetkih opština koja budžet donosi u skladu sa Zakonom o budžetskom sitemu RS i da se nada da će budžet biti usvojen do 15. decembra.

Vuković je naglasio da je budžet nešto manji u odnosu na plan za 2011. godinu, ali je planiran realno i opština Pale može reći da ima stabilnost u prethodnih nekoliko godina.

On je dodao da ova opština nije imala „strmoglave padove budžeta“ zbog ekonomske krize, kao mnoge lokalne zajednice širom BiH.

„Budžet opštine je i dalje razvojni, bez obzira što je planirano samo 290.000 KM za program izgradnje i uređenja prostora“, istakao je Vuković i dodao da će opština u idućoj godini riješiti pitanje hidrotehničke infrastrukture, za šta je Evropska investiciona banka, posredstvom Vlade RS, odobrila kredit od 1,5 miliona KM.

On je napomenuo da opština ovim projektom rješava mnoge probleme vodosnabdijevanja i kanalizacije.

Kada je riječ o kapitalnim ulaganjima, Vuković je rekao da će 2012. godinu obilježiti otvaranje sportske dvorane koju već dugo očekuju građani opštine Pale.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=unfWhl27ZDI&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments