SNSD pozvao načelnika da podnese ostavku

0

VLASENICA – Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Vlasenica Aleksandar Kraljević pozvao je načelnika te opštine Dragoslava Todorovića da podnese ostavku “ukoliko nije sposoban da obezbijedi normalno funkcionisanje lokalne zajednice”.

“Načelnik, kao prva ličnost u ovoj opštini, treba da okupi predstavnike političkih partija da bi postigli dogovor o važnim pitanjima, a, prije svega, imenovanju načelnika opštinskih odjeljenja da bi opština normalno funkcionisala. Mi insistiramo na dogovoru. Ukoliko on nije sposoban da to ispoštuje, neka podnese ostavku, a u krajnjem slučaju, neka se ide na njegov opoziv”, rekao je Kraljević Srni.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović tvrdi da on pošteno i predano radi svoj posao, te da je poziv na ostavku ili opoziv “samo pusta želja pojedinih političkih partija”.

Todorović je rekao da opština još nema načelnike odjeljenja i da te poslove rade ovlašteni opštinski službenici. “To je posljedica nastojanja skupštinske većine da mi nametnu svoje kadrove”, kaže on.

Skupština opštine Vlasenica je na jučerašnjoj sjednici razriješila direktore javnih ustanova ove opštine – Centra za kulturu i sport, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Narodne biblioteke, te imenovala nove vršioce dužnosti direktora.

Smjeni direktora prethodila je višečasovna rasprava između odbornika skupštinske većine /SNSD, SDA, SNS/ i opozicionih partija /SDS, PDP, SRS “Dr Vojislav Šešelj”/, nakon čega su odbornici opozicije, zajedno sa načelnikom opštine napustili zasjedanje.

Klub odbornika SNSD-a okarakterisao je potez opozicije kao opstrukciju rada Skupštine.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments