SNSD: Načelnik da podnese ostavku

0

VLASENICA – Odbornici SNSD-a u Skupštini opštine /SO/ Vlasenica zatražiće u nastavku sutrašnjeg posebnog skupštinskog zasijedanja ostavku načelnika opštine Dragoslava Todorovića ili raspuštanje vlaseničke Skupštine.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević rekao je Srni da načelnik Todorović nije ispoštovao zaključke sa posebne sjednice SO Vlasenica od prije sedam dana.

„On i dalje radi protiv zakona – sve odluke Skupštine odbija ili iz njih uzima samo ono što njemu odgovara. Tražićemo da podnese ostavku ili da ukinemo Skupštinu, da ne postoji u sadašnjem sastavu“, rekao je Kraljević nakon današnjeg sastanka Kluba odbornika SNSD-a.

Načelniku Dragoslavu Todoroviću iz SDS-a odbornička većina dala je rok od sedam dana da ispoštuje skupštinske odluke sa ranijih zasijedanja: da imenuje vršioce dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja, da se ne miješa u rad lokalnih komunalnih preduzeća i VIK televizije, da ne sputava rad potpredsjednika SO i narodnih poslanika iz Vlasenice tako što odbija da im u zgradi opštine obezbijedi kancelarije.

Todorović je naveo da je o ovim optužbama već ranije sve rekao i da mu „ne pada na pamet da krši zakon“. „Nisu oni kompetentni da od mene traže ostavku. Oni govore o odlukama Skupštine o imenovanju vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja, koje nisam ja predložio. Takve odluke ne mogu da poštujem“, rekao je Todorović.

On je dodao da je u petak uputio dopis resornom Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, od kojeg je zatražio da se decidno izjasni o ovim pitanjima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare