SNS i Pokret: Neophodna promjena zakonodavne vlasti

0

Srpska napredna stranka i Pokret za naš grad su sinoć u Palama održali predizborni skup na kojem su predstavili kandidate za poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedinice tri, te za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam.

Predsjednik SNS-a Hadži-Jovan Mitrović izjavio je večeras na Palama da predstojeći izbori neće donijeti promjene ukoliko se samo promijene predsjednik Republike Srpske ili srpski član Predsjedništva BiH, jer suštinska promjena treba da se desi voljom građana u zakonodavnoj vlasti.

„Očekujemo da SNS postane parlamentarna stranka, koja će se istinski, a ne samo deklarativno zalagati za decentralizaciju BiH, ali to podrazumijeva i decentralizaciju Republike Srpske“, poručio je Mitrović, koji je i kandidat SNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jednice sedam.

Mitrović smatra da opasnost Srpskoj ne prijeti od međunarodne zajednice, već, prije svega od neodgovornih političara u koje, kako kaže, i sam spada još od 1995. godine.

„Vrijeme je da nas naslijede mladi i obrazovani ljudi, koji će spriječiti dalju podjelu Srpske, jer je naše društvo danas veoma podijeljeno, stranke su oštro suprotstavljene, a građani su podijeljni isto kao i mediji, što nije dobro ni za koga“, rekao je Mitrović.

„Kuda Srbija, sa njom i Srpska“, ponovio je Mitrović izborni slogan ove stranke, ukazujući na neophodnost odlučne i istinske borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Ovdje narod ne treba da se dvoumi, dovoljno je samo da pogleda preko Drine i da shvati da su promjene u našem društvu moguće samo putem istinskih reformi“, rekao je Mitrović.

Kandidat SNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i predsjednik Pokreta za Pale Radosav Živković rekao je da je veoma bitno da građani izađu na izbore i svojim glasom omoguće promjene koje su neophodne da Srpska, kao i BiH krenu putem napretka.

On očekuje od građana da će svoje povjerenje pokloniti najboljim kandidatima, koji će raditi u njihovom interesu bez obzira na njihovu stranačku pripadnost jer je, kako kaže, riječ povjerenje odavno nestala sa ovih prostora.

Živković je rekao da posebnu pažnju na opštim izborima treba posvetiti sprečavanju izbornog inžinjeringa.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/predizborni-skup-sns-pokret-7-10-2014/] width=[87] height=[87] title=[SNS i Pokret: Neophodna promjena zakonodavne vlasti] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Zurovac: Zapošljavati sposobne, a ne podobne ljude

Kandidat SNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Dušan Zurovac poručio je da je jedan od osnovnih ciljeva ove stranke borba protiv korupcije, ali i zapošljavanje mladih i sposobnih ljudi.

„Politika nas je dovela do prosjačkog štapa. Ja nisam jedan od ljudi koji obećava, jer nemam ništa. Volio bih da su svi koji se krstimo sa tri prsta u jednoj partiji, u partiji časti i poštenja i da činimo dobro za Srpsku Republiku“, rekao je Zurovac.

Na skupu je istaknuto i da Pale imaju priliku da, pored dva sigurna kompanzaciona mandata, dobiju direktno trećeg poslanika.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare