Sniziti cijenu vode za zdravstvene ustanove

0

SOKOLAC – Za tri javne zdravstvene ustanove na području Sokoca i sva druga pravna lica u oblasti zdravstva, voda bi trebala da bude jefitnija za jednu KM od dosadašnjih 3,5 KM, rekao je predsjednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović nakon sastanka na kome je usaglašena nova kategorija potrošača vode.

Marjanović je izrazio zadovoljstvo što je postignut dogovor o mogućem smanjenju cijena vode za sve zdravstvene ustanove na području opštine, o čemu će konačnu odluku donijeti odbornici Skupštine opštine Sokolac.

On je naglasio da je niža cijena za novu kategoriju potrošača vode na području ove opštine usaglašena na današnjem sastanku predstavnika lokalne uprave, preduzeća „Vrelo Bioštica“ u stečaju i tri javne zdravstvene ustanove.

Marjanović je podsjetio da su tri javne zdravstvene ustanove na Sokocu već sedam godina ukazivale na problem visoke cijene vode i podnosile zahtjeve za da budu u grupi „povlaštenih“, ali bez uspjeha.

Stečajni upravnik u preduzeću Vodovod i kanalizacija „Vrelo Bioštica“ Radomir Jokić rekao je da je, nakon što su stvoreni uslovi, nedavno smanjena cijena usluga svim korisnicima između 15 do 20 odsto, a nakon toga stigao je i zahtjev za formiranje posebne cjenovne grupe za zdravstvene ustanove.

„Nadam se da smo došli do zajedničkog stava da će se u cjenovniku Javnog preduzeća `Vrelo Bioštica` formirati posebna cjenovna grupa za sve zdravstvene ustanove i da će se pokušati dodatno smanjiti cijena tim ustanovama s obzirom NA TO da nisu profitabilne organizacije i ne mogu biti svrstane u kategoriju privrede“, istakao je Jokić.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja Adrijana Stanar izrazila je nadu da će sve zdravstvene ustanove, kada je riječ o cijeni vode, konačno biti svrstane u grupu kojoj i pripadaju po prirodi posla koji obavljaju.

„Ako analiziramo koliko smo godina plaćali visoku cijenu vode, naravno da će se nova cijena u narednom periodu pokazati kao veoma dobra odluka po zdravstvene ustanove“, rekla je Stanareva.

Današenjem sastanku o utvrđivanju nove cjenovne grupe i smanjenju cijena vode za ovu kategoriju potrošača prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, Javnog preduzeća Vodovoda i kanalizacija „Vrelo Bioštica“ u stečaju, Specijane bolnice za psihijatriju i Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare