Snijeg vratio turiste

0

Snijeg koji je padao proteklih dana u RS i Federaciji BiH kod mnogih je građana izazvao nezadovoljstvo, a nekima vratio osmijeh na lice. Hotelijeri i zaposleni na planinama i skijalištima zadovoljno su trljali ruke, jer, kako kažu, sezona skijanja tek je počela.

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini ovih dana zabilježen je veći broj turista u odnosu na kraj januara i početak februara.

 – I pored trenutnog snijega i povoljnih uslova na planini, teško je na tržište prenijeti atmosferu skijanja i zagolicati sve zainteresovane da dođu na višednevne aranžmane – kazao je rukovodilac prodaje i marketinga hotela „Bistrica“, Dragan Sokolović.

On dodaje da su drugi dio februara i početak marta skijaški periodi i da su prethodnih godina bili dobro posjećeni, pa očekuju da će tako biti i ove godine.

Prethodnih dana veći broj turista bilježe i na Vlašiću i Kozari. 

– Mi imamo tu sreću da Kozara nije usko vezana za zimski turizam, jednako je lijepa i sa snijegom i bez njega, pa stoga ne smijem biti nezadovoljan ovogodišnjom sezonom – rekao je Dragiša Savić, direktor „Župa komerca“, u čijem se sastavu nalazi hotel „Monument“.

Na olimpijskim planinama u Federaciji BiH, ipak, nezadovoljstvo.

– Snijega na Bjelašnici i Igmanu trenutno ima dovoljno i primijećen je veći broj posjetilaca i ljubitelja skijanja. Ali, zbog nedostatka bijelog pokrivača na početku sezone, preduzeće „ZOI 84“ trenutno se suočava s milionskim gubicima. Nadam se da ćemo s novim padavinama bar djelimično uspjeti da spasimo što se spasiti da – kazala je Muamera Šehić, portparol ovog preduzeća.

Fokus

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare