Da li možemo do novog fudbalskog terena!?

0

Republika Srpska uskoro bi trebalo da dobije sedam velikih i isto toliko malih terena sa vještačkom travom. Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Fudbalski savez naše republike, područni savezi i lokalne zajednice trebalo bi zajednički da krenu u realizaciju ovog projekta koji će, se sasvim je sigurno, fudbalskom sportu u Srpskoj donijeti samo napredak. Ovo je glavni zaključak sjednice Izvršnog odbora FSRS održane u petak u Banjoj Luci.

– Ranijih godina Ministarstvo je prepoznalo u FSRS partnera koji misli progresivno o sportu, fudbalu posebno i odlučilo da pruži značajnu podršku našem projektu. Krenućemo u obilazak svih lokalnih zajednica kako bi pronašli rješenje gdje bi bilo najbolje da izgradimo nove stadione. To neće biti samo ulaganje u klubove. Svi klubovi će imati pravo da se služe pomenutim terenima. I premijer Republike Srpske Milorad Dodik, s kojim smo nedavno razgovarali, dao je nalog da se krene u ovaj projekat – reko je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Nedavno je predstavljena maketa novog stadiona u Banjoj Luci, a o tome je potpredsjednik FSRS Draško Ilić rekao:

– Izgradićemo stadion koji će da bude sigurno jedan od najboljih u jugoistočnoj Evropi. Sve se radi na tome da se što prije krene u izgradnju, a već za 40 dana krenuće izgradnja prvog vještačkog terena koji bi trebalo da bude završen 10. maja. Tada bi voljeli da priredimo jednu fudbalsku svečanost kojom bi otvorili teren sa vještačkom podlogom.

IO FSRS je usvojio budžet za 2009. godinu i on iznosi 650.000 maraka. Takođe, povećana je i nagrada za učesnike u finalu Kupa sa 10.000 na 15.000 maraka. Zaključeno je da dugovanja prema FSRS od klubova, opštinskih i područnih saveza iznose blizu 150.000 maraka.

Izvršni odbor usvojio je zaključak, odnosno odluku Pravne komisije da u Područnom savezu Banja Luka nije bilo kršenja Statuta.

– Pratimo situaciju u PFS Banja Luka i sa ovim smo završili priču. Niko nema pravo da preskače svoje instance i ukoliko želi da se izbori za svoja prava to mora da radi kroz opštinske i područne saveze. Dakle legalne institucije – kazao je predsjednik Kovačević.

O ovome predsjednik PFS Banja Luka Draško Ilić je rekao:

– Bez obzira što je Apelaciona komisija FSRS poništila suspenzije Nenadu Kneževiću, Darku Maleševiću i Krsti Golijaninu disciplinske prijave će opet ići na njihovu adresu. Budite sigurni da oni koji pokušavaju da iz samo njima znanih razloga rovare po PFS nemaju šansu i doživjeće fijasko i biće udaljeni iz fudbala. 

Vujković

Član IO iz Prijedora Stanko Vujković postavio je pitanje zbog čega Bogdan Čeko, član Predsjedništva FS BiH, ne dolazi na sjednice IO FSRS.

– Na sljedeću sjednicu pozvaćemo sve naše članove iz FS BiH da iznesu svoje stavove i da IO FSRS obavijeste o svakoj problematici i dešavanjima u zajedničkom savezu – rekao je Kovačević.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare