Snijeg i u narednim danima

0

U Republici Srpskoj danas će biti oblačno i hladno, prema večeri sa snijegom u višim i kišom i susnježicom u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U noći između ponedjeljka i utorka biće susnježice i snijega. Najviše snijega se očekuje u Krajini, a pred jutro i u Sarajevsko-romanijskoj regiji. Na jugu će biti kiše.

Snijeg je noćas prekrio i jahorinske padine. Trenutna visina snježnog pokrivača na nekim dijelovima je 10 cm.

U narednim danima se očekuje hladno vrijeme, sa dnevnim temperaturama između 2 i -5 °C, na Jahorini nekoliko stepeni hladnije. Očekuju se nove snježne padavine, kiša i susnježica.

(www.palelive.com / Web cam Rajska Vrata)

Buloščić: Sve spremno za zimsku sezonu

Preduzeće „Romanijaputevi“ spremno dočekuje najavljeni snijeg i predostejeću zimsku sezonu, rekao je Srni tehnički direktor Dragan Buloščić.

Buloščić je istakao da imaju spremne ekipe, dovoljno materijalno-tehničkih sredstava, kao i posipnog materijala, tako da ih snijeg ne može iznenaditi.

On je naglasio da su vozila na punktovima i sve je spremno za predstojeći zimsku sezonu.

Prema njegovim riječima, u nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijske i Gornjopodrinjske regije, a među prioritetima su oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina dionica koje održava preduzeće „Romanijaputevi“ iznosi oko 700 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare