Snijeg i led okovali ulice i uzrokovali kvarove na elektro-mreži

0

FOČA – Gradske saobraćajnice u Foči osvanule su okovane ledom, pa je dosta otežano kretanje vozila i posebno pješaka, a snijeg je uzrokovao i veliki broj kvarova na elektro-mreži.
Raskvašeni snijeg na gradskim ulicama u toku prethodne noći pretvorio se u led, a nedovoljno očišćeni trotoari u klizalište, tako da nadležni zaduženi za njihovo održavanje danas imaju dosta teži posao, nego što je to bilo prethodna dva dana kada se temperatura nije spuštala toliko ispod nule.

U preduzeću “Komunalac”, koje je uz radni vod opštine zaduženo za trotoare, kažu da su tokom vikenda čistili trgove, trotoare, staze, stepenice i prilaze kontejnerima u užem gradskom jezgru.

“Problemi postoje jer je snijeg padao dva dana bez prestanka, tako da su pojedine ulice koje smo čistili ponovo bile pod snijegom. Problem je i niska temperatura, na kojoj so ne djeluje, tek u popodnevnim satima, kada temperatura poraste”, rekao je direktor preduzeća Ranko Šaran, dodavši da nastavljaju da rade prema prioritetima.

Otežano je i kretanje vozila, posebno na lokalnim putevima.

Za čišćenje kolovoza na gradskim saobraćajnicama zaduženo je preduzeće “Izvor” iz kojeg tvrde da su očišćene dionice prema bolnici, gradskoj deponiji, Barakovcu, kao i ulice u Obilićevu i željezni most na Drini.

“Raspored čišćenje ulica određuje nadležno Odjeljenje po utvrđenim prioritetima”, naveo je direktor preduzeća “Izvor” Miomir Bojat.

Mašine preduzeća “Srbinjeputevi” održavaju čistim magistralne i regionalne puteve prema Sarajevu, Goraždu, Gacku, Šćepan Polju, Godijenu i Čelebićima.

“Prevoj Rogoj i Prijeđel su prohodni, a na putu Dobro Polje-Miljevina potrebna je opreznost, jer može doći do obrušavanja lavina”, rečeno je u “Srbinjeputevima”.

Mokar i težak snijeg, po običaju, uzrokovao je i dosta kvarova na dalekovodima, tako da je veliki dio seoskog područja bez struje.

Bez napona su četiri dalekovoda – prema Kmuru, Čelebićima, Kozjoj Luci i Slatini, potvrđeno je iz fočanske Elektrodistribucije, čiji su radnici angažovani na otklanjanju kvarova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments