Snijeg donio nevolje stanovništvu u selima

0

HAN PIJESAK – Visina snijega na području opštine Han Pijesak je oko 80 centimetara, a na pojedinim mjestima prelazi jedan metar, što otežava saobraćaj na lokalnim putevima, ali bi do kraja dana svi pravci prema selima i centrima mjesnih zajednica trebalo da budu očišćeni, rečeno je u opštinskom Štabu za održavanje lokalnih puteva.

U Štabu ističu da je sva raspoloživa mehanizacija za čišćenje lokalnih puteva na području Han Pijeska na terenu i da će do kraja dana očistiti sve pravce.

Šef opštinskog Odjeljenja za inspekcije i komunalnu policiju Zora Gašević rekla je Srni da je od ranih jutarnjih časova angažovano šest mašina preduzeća „Bjelaković“ i „Mane“ kojima su u skladu za zakonom povjereni poslovi održavanja lokalne putne mreže u zimskom periodu.

Gaševićeva je istakla da su juče imali vanrednu intervenciju na čišćenju puta prema selu Podkozlovača, te da su i jutros zbog obilnih snježnih padavina morali intervenisati na istom pravcu.

Ona je naglasila da su magistralni i regionalni putevi na području Han Pijeska očistile mašine preduzeća „Romanijaputevi“ sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments