Snabdijevanje uredno, voda ispravna

0

Na području Pala uredno je snabdijevanje vodom, koja je bakteriološki ispravna, i za sada neće biti redukcija, rekao je Srni direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u ovoj opštini Krsto Mićić.

Mićić je apelovao da građani ne troše vodu na zalivanje bašti, da ne bi bile uvedene redukcije zbog nedostatka vode.

On je naglasio da će u narednom periodu na kratko biti isključivana voda u pojedinim dijelovima opštine zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, po čijem se završetku očekuje mnogo bolje i kvalitetnije snabdijevanje vodom stanovništva Pala.

„Trenutno se radi prva faza, što podrazumijeva zamjenu azbestnih vodovodnih cijevi, zbog čega u pojedinim dijelovima opštine na kratko dolazi do nestanka vode“, rekao je Mićić i dodao da će u narednom periodu biti postavljani vodomjeri. On je istakao da će postavljanjem mjernih mjesta biti obezbijeđeno adekvatno očitavanje potrošnje vode i smanjeni gubici.

Mićić je podsjetio da je ukupna vrijednost projekta 5,2 miliona KM, od čega je 2,6 miliona KM kreditno zaduženje opštine kod Evropke investicione banke, a ostatak grant, odnosno bespovratna sredstva.

On je naveo da vrijednost prve faze projekta, koja je u toku, iznosi 1,6 miliona KM, od čega 50 odsto čine grant sredstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments